full screen background image

24 august – Stare de bine argintie

Dacă-i vacanță, e cu bucurie! Cu stare de bine sau dorință de a-ți fi mai bine. Modalitățile de a intra în starea de ZEN mult-visată diferă de la o persoană la alta. Unii alegem o carte bună, în lumea căreia să intrăm, uitând-o pentru o vreme pe a noastră, alții aleg să urce muntele, proiectând mental pașii pe care urmează să-i facă, pentru a ajunge în vârf la serviciu, iar alții aleg să stea tolăniți pe un șezlong, în sunetul valurilor mării ce sparg bâzâitul sâcâitor al gândurilor legate de problemele cu șeful. Totul e să fie vacanță și putință de a evada, nu neapărat din locurile aducătoare de stres, ci mai ales din gândurile ce îl cauzează.

Mai sunt însă și cei pentru care vacanța a trecut, iar vacanța viitoare e doar un vis frumos și la depărtare de un an.

Pentru toți, însă, beneficiari ai vacanței prezente sau a visurilor legate de vacanța viitoare, am o veste bună! Există ceva la îndemână, simplu de accesat, care poate contribui la starea de bine.

Argintul! Să porți bijuterii de argint e la îndemâna oricui și mai puțin costisitor.

Hai, nu zâmbiți și da-ți-mi crezare! Beneficiile lui au fost apreciate încă din Antichitate, de către indienii care purtau bijuteriile din argint pentru a alunga migrenele, de către grecii care vindecau rănile soldaților mai rapid cu unguente ce conțineau argint, precum și de către nobilii din Roma Antică ce nu foloseau la masă decât tacâmuri și veselă din argint pentru a se feri de otrăvuri.

Chiar dacă pare poveste de îmbrobodit soții pentru achiziționarea unei noi bijuterii de argint, sunt multe argumentele ce ar putea să o ancoreze în realitate: argintul e utilizat la fabricarea filtrelor din rezervoarele de apă ale avioanelor şi navetelor spaţiale, pentru a ajuta la eliminarea germenilor. Ionii de argint au un puternic efect imunomudulator, de aceea este tot mai utilizat în industria cosmetică. Înainte de descoperirea antibioticelor, chirurgii suturau rănile pacienţilor cu fire din argint. Argintul este cel mai eficient tratament de eliminarea a germenilor şi de vindecare în cazul arsurilor severe, este utilizat şi pentru a purifica apa din piscine, în locul clorului.

Unde mai pui că Argintul este Yin, asociat cu Luna şi cu esenţa feminină, vechii alchimişti îl considerându-l a fi metalul zeilor.

Deci, doamnelor, aveți o sumedenie de argumente pentru achiziționarea unei bijuterii noi, iar dumneavoastră, domnilor, scuze pentru cadouri mai puțin costisitoare, din argint. Toate pentru starea de bine… argintie.

comments

comments