full screen background image

Guvernul se reuneşte în şedinţă după trei săptămâni.

Guvernul se va reuni astăzi, în prima şedinţă după trei săptămâni. Deocamdată, nu a fost anunţată ordinea de zi, însă Executivul intenţiona să aproba rectificarea bugetară, pentru care încă nu a fost dat avizul CSAT.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 13.00. Precedenta şedinţă de Guvern a avut loc în 2 august.

Guvernul a transmis miercuri dimineaţă că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de convocare în regim de urgenţă a şedinţei Consililui Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru avizarea propunerilor de rectificare a bugetelor instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, cuprinse în proiectul primei rectificări a bugetului de stat pe anul 2018, argumentând că este necesară adoptarea rectificării bugetare pentru asigurarea mai multor plăţi, între care cele pentru activităţile de combatere a pestei porcine africane. De alfel, anunţul privind solicitarea Executivului de convocare a CSAT a fost făcut marţi seară de către liderul PSD, Liviu Dragnea.

Guvernul a transmis că marţi seară a trimis preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de convocare în regim de urgenţă a şedinţei Consililui Suprem de Apărare a Ţării pentru analizarea şi avizarea propunerilor de rectificare a bugetelor instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, cuprinse în proiectul primei rectificări a bugetului de stat pe anul 2018.

Executivul precizează că a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consililui Suprem de Apărare a Ţării.

“Solicitarea de convocare a CSAT, în regim de urgenţă, are în vedere necesitatea adoptării primei rectificări bugetare din acest an pentru asigurarea resurselor necesare plăţii cheltuielilor obligatorii ale bugetului general consolidat, respectiv drepturi de natură salarială, cheltuieli cu asistenţa socială, echilibrarea bugetelor locale, cheltuilei pentru plata contribuţiei României la Uniunea Europeană, precum şi finanţarea activităţilor de combatere a pestei porcine africane”, argumentează Guvernul.

Anunţul privind solicitarea Exacutivului de convocare a CSAT a fost făcut marţi seară, la Antena 3, de către liderul PSD, Liviu Dragnea, care susţinea că este o premieră ca rectificarea bugetară să nu fie aprobată de CSAT.

El a spus că, potrivit legii, premierul a recurs la varianta în care o treime din membrii Consiliului convoacă CSAT, iar scrisoarea Vioricăi Dăncilă în acest sens este deja la Cotroceni.

comments

comments