full screen background image

Pe 10 septembrie începe o nouă sesiune de admitere la USV

Luni, 10 septembrie, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) demarează sesiunea de toamnă a concursului de admitere, perioada de înscriere derulându-se până în zilele de 12/13 septembrie.

Pentru această sesiune, oferta programelor de licenţă ale celor 10 facultăţi cuprinde, pentru candidații din România, 297 de locuri bugetate (dintre care un loc este destinat absolvenților de licee din mediul rural, iar 7 locuri candidaţilor de etnie rromă) şi 653 de locuri cu taxă.

Forma de învăţământ la distanţă (ID) beneficiază de un număr de 300 de locuri, repartizate pe 9 programe de studii. Absolvenții de liceu cu domiciliul în mediul rural beneficiază de scutire de la taxa de înscriere.

Pentru studiile universitare de masterat, candidații români pot candida pe cele 105 de locuri fără taxă, dintre care 9 pentru candidații de etnie rromă, şi 600 de locuri cu taxă.

De asemenea, la programele de conversie profesională mai sunt disponibile 200 de locuri.

În această sesiune, USV va avea un centru de înscrieri și înmatriculări la Vatra Dornei, care va funcționa în sala de conferințe a Centrului de Pregătire și Formare Continuă al Universității, situat pe Strada Parcului, nr. 25B.

Tot pe 10 septembrie va fi demarat procesul de admitere la studiile de doctorat, pentru care universitatea scoate la concurs 49 de locuri (dintre care 2 locuri pentru rromi, 25 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, şi 24 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă). 12 locuri sunt destinate etnicilor români de pretutindeni (10 dintre acestea fiind cu bursă). Acestora li se mai adaugă 70 de locuri cu taxă.

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 19 septembrie.

Informaţii detaliate despre Admiterea 2018, actualizate constant, pot fi obţinute consultând pagina www.admitere.usv.ro

comments

comments