full screen background image

Peste 1.500 de candidaţi înscrişi la sesiunea august – septembrie a Bacalaureatului

Peste 1.500 de candidaţi s-au înscris la această sesiune a Bacalaureatului, care va începe luni, 20 august, cu Proba scrisă la Limba și literatura română.

Examenul va continua marţi, 21 august, cu Proba la limba şi literatura maternă, și miercuri, 22 august, cu Proba obligatorie a profilului.

Pe 23 august se va desfăşura Proba la alegere a profilului și specializării, cei mai mulți dintre candidați optând pentru disciplina Biologie.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se desfăşoară în zilele de 24 şi 27 august şi este urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă, în 28 august.

Evaluarea competenţelor digitale are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 30 şi 31 august.

Cele patru centre de examen sunt organizate la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, cu o subcomisie la Colegiul Silvic Bucovina din Câmpulung Moldovenesc, la Colegiul “Andronic Motrescu” Rădăuţi, cu o subcomisie la Liceul Tehnologic “Ion Nistor” Vicovu de Sus, la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava şi la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, cu o subcomisie la Colegiul “Vasile Lovinescu” Fălticeni.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie, până la ora 12.00.

În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12.00 şi 16.00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

comments

comments