full screen background image

Ultimile detalii despre Festivalul de Artă Medievală, de la directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu!

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a fost alături de noi la ”Dimineți Animate” și ne-a împărtășit din ultimile detalii despre Festivalul de Artă Medievală “Ştefan cel Mare”!

Astăzi, de la ora 20:30, va avea loc parada făcliilor, paradă ce va deschide oficial, festivalul!

Emil Ursu: ”Anul acesta, noi considerăm că este cea mai bună și cea mai mare ediție! De altfel, festivalul de la Suceava a crescut de la an la an. Anul acesta sunt, practic, 33 de trupe care vor evolua pe parcursul celor 3 zile. Din cele 33 de trupe, 3 sunt muzicale. Sunt foarte mult elemente de noutate. Partea internațională a festivalului a crescut ușor și în 2018, în sensul că, față de anul trecut, când am avut 3 contribuții externe, anul acesta avem 6. S-au mai adăugat alături de Ungaria, Serbia și Ucraina, Republica Moldova, Turcia și Slovacia. ”

Artiştii din cele şase ţări participante vor impresiona publicul cu dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animaţii medievale (painting facial), baloane de săpun uriaşe.

470 de cavaleri, domniţe, păpuşari din ţară şi din Serbia, Ungaria, Turcia, Ucraina, Slovacia vor participa anul acesta, în perioada 16-19 august, la Cetatea de Scaun şi Muzeul Satului Bucovinean, la Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, ediţia a XII-a.

Radio VIVA FM este partener media principal al evenimentului.

Programul complet al manifestărilor îl găsiți AICI.

comments

comments