full screen background image

Gospodării şi drumuri inundate la Câmpulung Moldovenesc, după ploile torențiale de miercuri după amiază

Ploile torențiale care au căzut miercuri după amiază au creat mai multe probleme în județ

S-au înregistrat 56,1 l/mp la Staţia Hidrologică (SH) din Câmpulung Moldovenesc (râul Moldova) şi 54,6 l/mp la SH Horodnic (râul Pozen).

În urma precipitațiilor abundente căzute în data de 15 august, pârâul Valea Seacă a ieșit din albie și a inundat gospodării, drumul național DN 17 și calea ferată din zonă.

Pentru diminuarea efectelor viiturilor inregistrate, A.N. „Apele Române”, prin Administrația Bazinală de Apă Siret – Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, a intervenit in intervalul 15 – 16 august, ora 04:00, în zona municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Astfel, pentru asigurarea secțiunii de scurgere, pârâul a fost decolmatat, executându-se lucrări de consolidare (cu anrocamente și balast) în zona unde s-a surpat malul stâng, pe o lungime de aproximativ 30 de metri.

Echipele de intervenție ale A.N. „Apele Române”, aflate sub coordonarea directorului general, Victor Sandu, intervin pentru diminuarea efectelor inundațiilor și vor rămâne în zonele afectate atât timp cât situația o impune.

comments

comments