full screen background image

Iohannis va participa, miercuri, la festivităţile dedicate Zilei Marinei Române, la Constanţa

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, la festivităţile dedicate Zilei Marinei organizate pe faleza din Constanţa. Evenimentele vor include o ceremonie militară, exerciţii navale, dar şi jocuri şi concursuri marinăreşti.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Preşedinţiei, şeful statului va participa, miercuri, începând de la ora 10.00, la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa.

Preşedintele Klaus Iohannis a asistat şi anul trecut, şi în 2016 la manifestările de la Constanţa organizate de Ziua Marinei.

Miercuri, la evenimentele dedicate Zilei Marinei va fi prezent şi ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

Programul cuprinde o ceremonie militară, exerciţii navale, o paradă navală, jocuri şi concursuri marinăreşti şi tradiţionala sosire a Zeului Neptun, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de MApN.

Manifestările de Ziua Marinei Române au început mai devreme în acest an, în 5 august, fiind organizate în şapte oraşe din ţară.

Miercuri, la Constanţa, este programat cel mai mare spectacol naval din România. Exerciţiul Naval Forţele Navale Române 18 se va desfăşura între orele 10.00-12.30, la Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea. Activităţile vor continua în Portul Tomis din Constanţa, unde marinarii militari vor organiza jocuri şi concursuri tradiţionale marinăreşti. Ziua se va încheia cu concertul Muzicii Militare a Forţelor Navale susţinut pe faleza din Constanţa, de la ora 20.00, iar marinarii militari se vor retrage cu torţe în Constanţa şi Mangalia.

Ziua Marinei Române a fost organizată pentru prima dată în anul 1902, la Constanţa, în 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, protectoarea marinarilor, iar în anul 2009 această zi a fost declarată sărbătoare naţională.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza