full screen background image

Vreme călduroasă şi ploi slabe în toate regiunile, pe parcursul intervalului 13 – 26 august

Temperaturile vor continua să crească în următoarele două săptămâni, în timp ce probabilitatea de apariţie a ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai mare atât la jumătatea acestei săptămâni, cât şi din data de 19 august, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 13 – 26 august 2018, publicată luni.

În Moldova, vremea va fi călduroasă în prima săptămână cu precădere în intervalele 13 – 15 august şi 17 – 19 august, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime în jurul a 32 de grade. Ulterior, regimul termic diurn va marca o uşoară scădere şi va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 26 – 28 de grade. Minimele nocturne se vor situa între 16 – 18 grade până în 19 august, pentru ca ulterior să scadă treptat spre 14 – 15 grade, până la finalul celei de a doua săptămâni. Instabilitatea atmosferică va fi în general redusă, dar pe arii restrânse pe 15 – 16 august şi în unele zile ale intervalului 19 – 26 august vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice.

La munte, între 13 şi 18 august, temperatura aerului, atât cea diurnă, cât şi cea nocturnă, nu va avea variaţii semnificative de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 20 – 21 de grade, iar a celor minime va fi de 11 – 12 grade. Începând cu ziua de 19 august şi până la sfârşitul perioadei de prognoză mediile termice vor marca o scădere uşoară, cele diurne se vor menţine în jurul valorii de 18 grade, iar cele nocturne în jur de 10 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 15 – 19 august, apoi acestea se vor semnala doar pe spaţii restrânse.

comments

comments