full screen background image

Peste 11.500 de şomeri în evidenţele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă

În baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, după primul semestru al acestui an, erau înregistraţi 11.601 şomeri, din care 2.612 beneficiari de indemnizații de șomaj.

Rata șomajului înregistrat în județul Suceava, la sfârşitul lunii iunie 2018, este de 5%, în creștere cu 0,23% față de luna trecută.

Trendul descrescător al ratei șomajului din ultimele 4 luni a fost întrerupt de înregistrarea absolvenților din promoția 2018, care au ales să caute un loc de muncă, să beneficieze de primele cuvenite celor care se angajează sau de alte servicii de ocupare.

În cursul lunii iunie s-au înregistrat în evidențele agenției 403 absolvenți, majoritatea finalizând ciclul superior al liceului.

“Consilierii agenției sunt pregătiți să înregistreze promoțiile de absolvenți ai celolrlalte forme de învățământ, cu finalizare în lunile următoare și să le ofere suport gratuit prin servicii specifice de ocupare: orientare în carieră, cursuri de formare profesională, medierea locurilor vacante pe plan local sau în străinătate, prime de inserție pe piața muncii sau prime de mobilitate”, a precizat Directorul Executiv al AJOFM Suceava, Dănuț Mihai Burgheaua.

comments

comments