full screen background image

Dezbaterea “Copiii românilor din Diaspora”, la Biblioteca Bucovinei

Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera”, împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava organizează, sub egida Consiliului Judeţean Suceava, respectiv în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Suceava şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, cea de-a treia ediţie a dezbaterii “Copiii românilor din Diaspora”.

Evenimentul va avea loc miercuri, 8 august, începand cu ora 11.00, la Sala de Artă “Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei.

Manifestarea se desfaşoară, ca şi în anii precedenţi, în cadrul Proiectului „Luna Diasporei”, derulat în luna august de către Consiliul Judeţean Suceava.

În cadrul dezbaterilor se va avea în vedere abordarea problematicii specifice situaţiei copiilor ai căror părinti se află la muncă în străinătate, cu identificarea şi punerea în discuţie a diverselor situaţii referitoare la copiii românilor plecaţi în afara ţării, cu situaţia copiilor rămaşi acasă în grija unui singur părinte sau chiar a bunicilor sau a altor rude, cu informaţii privind acest fenomen, cu modul de monitorizare şi constatări exemplificative, inclusiv cu ceea ce se face în mod concret, din punct de vedere instituţional, pe acest segment, cu abordările avute în vedere de diverse instituţii şi, bineînţeles, cu discuţii cu cei în cauză, care sunt invitaţi să participe la eveniment.

comments

comments