full screen background image

Acţiuni ale poliţiştilor, pentru prevenirea accidentelor rutiere. Amenzi de peste 210.000 de lei

În perioada 4 – 6 august, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe raza județului, pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 3 infracțiuni şi au fost aplicate 394 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 126.925 de lei, din care 253 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost reţinute 29 de permise de conducere, din care 20 pentru viteză, 6 pentru depăşiri neregulamentare și 3 pentru alte cauze.
Totodată, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Un bărbat, de 26 de ani, din comuna Burla, a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 209G, din comuna Straja, cu viteza de 101 km/h, în localitate. A fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere, în vederea suspendării.

Un bărbat, de 28 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 209G, din comuna Brodina, cu viteza de 107 km/h, în localitate. A fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere, în vederea suspendării.

În perioada 3 – 5 august, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe raza județului, pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au verificat cu alcoolscopul 492 de conducători auto.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 10 infracțiuni, din care 6 pentru alcoolemie sau refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și 4 din alte cauze.

Au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale, în valoare de 85.365 de lei, şi au fost reținute 26 de permise de conducere, din care 5 pentru alcool și 21 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Un bărbat, din oraşul Siret, a fost depistat de polițiști pe str. Alexandru cel Bun din localitatea de domiciliu, în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments