full screen background image

Furnizorii de servicii medico-farmaceutice, controlați de inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate

Respectarea clauzelor contractuale de către furnizorii de servicii medico-farmaceutice fost o țintă importantă a activităţi de control desfășurată în primul semestru al anului 2018, de către inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava.

Potrivit preşedintelui director al CAS Suceava, Cristi Victor Bleorțu. Serviciul special al instituţiei a făcut, în acest interva, 126 de verificări la furnizorii aflaţi sub contract cu instituţia pe care o conduce.

Personalul cu atribuții în domeniu a avut 47 de controale la medicii de familie; 18 la medicii de specialitate clinică şi 8 la furnizorii de servicii medicale de specialitate paraclinică, respectiv în laboratoare, dar şi în unităţi de radiologie şi imagistica medicală.

Inspectorii CAS au descins, de asemenea, la 27 de farmacii; 3 spitale; 7 furnizori care derulează programe naţionale de sănătate, precum și la 13 furnizorii de servicii medicale stomatologice.

Câte o acţiune de control a vizat furnizorii de servicii medicale de îngrijiri medicale la domiciliu, furnizorii de dispozitive medicale și furnizorii de servicii medicale de recuperare.

„Nu s-au efectuat controale la persoanele fizice sau la persoanele juridice privind concediile medicale, deoarece nu au existat reclamaţii şi sesizări referitoare la nerespectarea prevederilor legale”, a precizat Bleorțu.

comments

comments