full screen background image

Doar 15 august va fi zi liberă la Paşapoarte şi la Permise de Conducere

Serviciul Pașapoarte și Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava vor avea programe de lucru cu publicul în perioada mini-vacanței de Sf. Maria.

Prefectul Sucevei, MIRELA ADOMNICĂI, a declarat că angajații din cele două servicii publice comunitare vor avea liber doar în data de 15 august, pe 16 și 17 august urmând să vină la lucru.

Ea a menționat că există deja programări, la Pașapoarte prelucrându-se aproximativ 400 de cereri pe zi.

Reamintim că, până pe 31 august, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple, programul de lucru se prelungește până la ora 18,30.

De asemenea, la punctul mobil de lucru de la Rădăuți, deschis miercurea, programul va fi cuprins între orele 8-16, în loc de 9-15.

Decizia prelungirii programului de lucru la acest serviciu public comunitar a fost luată prin Ordin de prefect, având în vedere că numărul cetățenilor care solicită pașapoarte în această perioadă este mai ridicat faţă de restul anului.

Potrivit noilor modificări legislative, pașapoartele simple temporare sunt eliberate doar în cazul unor situații de urgență, justificate cu documente, atunci când, din motive de sănătate, familiale sau profesionale este necesară și urgentă prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea unui paşaport simplu electronic, în termen de cel mult 3 zile.

comments

comments