full screen background image

22 de fermieri suceveni, admiși în programul de stimulare a creșterii porcilor de rasă

Programul de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa are impact în județul Suceava.

Astfel, la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană din partea celor interesați s-au înregistrat 88 cereri de înscriere, dintre care 22 au fost aprobate.
Crescătorii de porci Bazna şi Mangaliţa beneficiază, în perioada 2018-2020, de o schemă de sprijin financiar pentru aplicarea programului de susţinere în vederea creşterii, îngrăşării şi livrării porcilor din rasele amintite către un procesator sau altă persoană juridică.

La această schemă de ajutor de minimis participă, pe baze contractuale, furnizorii de purcei și crescătorii de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa şi procesatorii sau alte persoane juridice care defăşoară activităţi de prelucrare şi conservare a cărnii și activităţi de comercializare cu ridicata sau cu amănuntul a cărnii şi a produselor din carne.

Ajutorul de minimis reprezintă numărul de purcei primiţi cu titlu gratuit de beneficiari, iar valoarea acestuia se calculează solicitantului ajutorului, respectiv furnizorul de purcei, prin înmulţirea numărului de purcei cu 250 lei pe cap de purcel.

Pentru a beneficia de acest program, crescătorii de porci trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii de eligibilitate,

Aceștia sunt obligați să deţină exploataţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar; să încheie un contract cu un procesator sau cu altă persoană juridică; să primească, cu titlu gratuit, un număr par de purcei, minim 2 şi maxim 10, de la un procesator sau de la o altă persoană juridică, cu care are încheiat contract și să livreze minimum 50% din purceii primiţi cu titlu gratuit către la procesator, la o masă, în viu, de cel puțin 130 kg/cap. Totodată obligatorii sunt să respectarea structurii raţiei furajere stabilită în contractul cu procesatorul sau cu o altă persoană juridică şi deţinere registrului individual al exploataţiei.

comments

comments