full screen background image

Pilotul rănit în accidentul aviatic, în continuare în stare gravă, dar staţionară

Starea pilotului rănit grav în accidentul aviatic de la Frătăuţii Vechi, judeţul Suceava, este staţionară, medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi precizând că bărbatul nu a fost operat şi este în continuare la Terapie Intensivă.

”Nu au apărut lucruri noi, starea pacientului este staţionară. Se află în continuare la Terapie Intensivă. Nu a fost operat. Faţă de ieri (sâmbătă – n.r.), situaţia nu s-a schimbat, starea lui nu e nici mai bună, nici mai proastă. Prognosticul este în continuare rezervat”, a declarat pentru News.ro medicul Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Pilotul rănit grav în accidentul aviatic de la Frăutăţii Vechi, judeţul Suceava, a fost adus sâmbătă cu elicopterul SMURD la spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Sorin Bochiş, în vârstă de 53 de ani, originar din Timişoara, a fost găsit în viaţă de către echipele de descarcerare care au ajuns la locul accidentului, însă starea acestuia era extrem de gravă.

Ek a fost transportat la spital, unde medicii au constatat că are traumatism cranio-cerebral deschis, fractură de gambă şi alte contuzii, fiind în comă, intubat.

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit la antrenamente, sâmbătă, în localitatea Frătăuţii Vechi, din judeţul Suceava, unul dintre piloţi murind, iar celălalt fiind grav rănit. Potrivit IGSU, pe timpul unor zboruri de antrenament, două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în zbor, iar ulterior s-au prăbuşit în afara pistei.

Poliţiştii din Suceava au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă, dosarul fiind coordonat de procurori. De asemenea, specialiştii Autorităţii Aeronatice Civile fac propria anchetă pentru a vedea dacă a fost vorba despre eroare umană sau defecţiune tehnică.

Sorin Bochiş

comments

comments