full screen background image

Mitingul aerian „Suceava Air Show”, pe 4 august

Consiliul Judeţean Suceava, în colaborare cu Regia Autonomă Aeroportul „Ştefan cel Mare”, va organiza mitingul aerian „Suceava Air Show”, sâmbătă, 4 august.

Parte a Programului „Luna diasporei”, mitingul aviatic din Suceava se află la cea de-a VII-a ediţie şi este apreciat drept unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din ţară.

Evenimentul se va desfăşura între orele 16.00-21.00, în acest scop din vistieria judeţeană urmând a fi disponibilizată suma de 300.000 de lei.

Fondurile vor fi orientate înspre achitarea serviciilor de acrobaţie aeriană cu planoare şi avioane, a zborurilor de agrement şi de prezentare cu aeronave ultra-uşoare, a spectacolelor pirotehnice, dar şi a cazării şi mesei participanţilor.

Printre participanţii la mitingul aerian se află profesioniști din elita Aeroclubului României cu formația Hawks of Romania, Iacării Acrobați și pilotul lituanian Jurgis Kairys, o legendă a acrobațiilor aeriene, piloții Asociației Bucovina Fly Club, precum și de Valer Novac, care va zbura la ”firul ierbii” cu elicopterul.

Surpriza ediției din acest an este Formația ASALT, care va oferi un spectacol aviatic de excepție cu două aeronave de înaltă acrobație SKYBOLT of Romania.

Intrarea va fi liberă, iar publicul participant va avea la dispoziție mijloacele de transport public local din municipiul Suceava din 30 în 30 de minute, care vor circula din stația Centru începând cu ora 13:00.

„Evenimentul îşi propune un program interesant şi atractiv, cu evoluţii aeriene spectaculoase, care vor încânta publicul de toate vârstele”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Radio VIVA FM este partener media al evenimentului.

Programul complet al Suceava Air Show 2018 este următorul:

Programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo sau eventuale evenimente neprevăzute.

comments

comments