full screen background image

“Arma medievală şi rolul ei”, ateliere istorico-didactice la Cetatea de Scaun a Sucevei

Muzeul Bucovinei, prin specialiştii Serviciului Cetatea de Scaun a Sucevei, organizează, până pe 15 august, atelierul istorico – didactic “Arma medievală şi rolul ei”.

În cadrul atelierului se vor desfăşura activităţi teoretice şi practice cu referire la arsenalul militar din Evul Mediu.

În deschiderea activitîților, participanții au asistat la o prezentare interactivă privind istoricul armelor de corp din perioada medievală, iar timp de săptămână vor învăța tehnicile de mânuire a arcului, metodele confecționării cămeșii cu zale ș.a.

Cei mici vor deprinde tainele desenului și a reconstituirii unor spade medievale.

Atelierul istorico – didactic a fost structurat în două etape: 1-7 august 2018 și respectiv 8-15 august 2018, de luni până vineri, între orele 16 -18.

Cei interesați se pot înscrie în a doua etapă a atelierului.

Informații suplimentare despre înscriere și activități se pot obține la telefon 0784/275644 Serviciul Cetatea de Scaun.

Participanții vor confecţiona replici ale unor arme albe şi armuri medievale (săgeţi, arcuri, coifuri, cămaşă cu zale, suliţă) răspunzând astfel nevoilor de cunoaștere, prin descoperire, o modalitate de relaționare între muzeu şi public.

Printre cele mai competitive arme din perioada Evului Mediu amintim arbaleta, catapulta, buzduganul, tunul sau arme uşoare de corp precum sabia, arcul, pumnalul, suliţa etc.

Armura integrală sau părţi din suprafaţa protejată a corpului luptătorului era compusă din cămaşă cu zale, coif, cotiere, scut, apărători de braţe şi genunchiere folosite ca mijloace de apărare.

Mânuirea albelor albe presupunea o bună condiţie fizică, un antrenament intens şi, desigur, precizie şi curaj.

comments

comments