full screen background image

Legea care interzice actele de hărţuire, promulgată de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, potrivit căreia sunt interzise actele de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică, atât în public, cât şi în privat.

“Este interzis orice comportament de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică definite conform prezentei legi, atât în public, cât şi în privat”, se arată în actul normativ.

Legea prevede, de asemenea, că aceste acte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 3.000 lei la 10.000 de lei, dacă fapta nu a fost săvârşită în condiţii care, potrivit legii penale, este considerată infracţiune.

Dispoziţiile acestei legi vor fi puse în practică de Ministerul Afacerilor Interne, prin ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Române, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române, ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei de Frontieră Române, în zona de competenţă, precum şi de către poliţiştii locali.

Tot joi, şeful statului a semnat decretele privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 46/2008 – Codul silvic şi a Legii pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991. AGERPRES

comments

comments