full screen background image

Un avion cu cel puțin 100 de persoane la bord s-a prăbușit în Mexic

Un avion cu cel puţin 100 de persoane la bord s-a prăbuşit marţi în statul Durango din nordul Mexicului, la scurt timp după decolare, relatează presa locală, preluată de agențiile internaționale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ACTUALIZARE. Potrivit unui bilanț furnizat de guvernatorul statului Durango, sunt cel puțin 85 de răniți, dar, în mod miraculos, se pare că toată lumea de la bord ar fi supraviețuit.

Avionul aparține companiei mexicane Aeromexico.

Guvernatorul statului Durango a anunțat că accidentul s-a petrecut în apropiere de aeroport, la circa cinci minute de la decolare. Imaginile transmise de presa locală arată o coloană de fum care se ridică deasupra cozii avionului, care a rămas intactă și pe care se poate vedea încă logo-ul companiei.

Un oficial de la Protecția Civilă a anunțat că la scurt timp de la decolare, avionul a efectuat o aterizare de urgență, pe un câmp, la circa 10 kilometri de aeroport. Aeronava ar fi avut probleme la sistemul de navigație, potrivit presei locale. Unii martori ar fi auzit o „bubuitură”, iar imediat după aceea avionul a ajuns la sol.

Potrivit unor martori, unii pasageri ar fi supraviețuit și ar fi reușit să ajungă pe o autostradă din apropiere și să ceară ajutor.

Serviciile de urgență sunt deja la fața locului.

Aeronava efectua o cursă internă, decolând de pe Aeroportul internațional Victoria Guadalupe din Durango cu destinația Mexico City.

Avionul, un Embraer ERJ-190AR, are o capacitate de 100 de locuri. Ministrul transporturilor a anunțat, potrivit CNN, că la bord erau 97 de pasageri și patru membri ai echipajului.

Aeroportul Victoria Guadalupe a fost închis.

comments

comments