full screen background image

Program prelungit la Serviciul Paşapoarte, în luna august

Prefectura Suceava anunţă că, în perioada 31 iulie – 31 august 2018, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple, programul de lucru se prelungește până la ora 18,30.

La punctul mobil de lucru de la Rădăuți, deschis miercurea, programul va fi cuprins între orele 8-16, în loc de 9-15.

Decizia prelungirii programului de lucru la acest serviciu public comunitar a fost luată prin Ordin de prefect, având în vedere că numărul cetățenilor care solicită pașapoarte în perioada menționată este mai ridicat comparativ cu restul anului.

Prefectura Suceava mai informează că, începând din data de 20 iulie 2018, de la intrarea în vigoare a modificărilor aduse Legii nr. 248/ 2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Suceava ponderea pașapoartelor simple temporare eliberate este de maximum 18%, fiind preferată eliberarea pașaportului electronic, dată fiind mărirea termenului de valabilitate, de la 5 la 10 ani.

Potrivit noilor modificări legislative, pașapoartele simple temporare sunt eliberate doar în cazul unor situații de urgență, justificate cu documente, atunci când, din motive de sănătate, familiale sau profesionale este necesară și urgentă prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea unui paşaport simplu electronic, în termen de cel mult 3 zile.

O altă noutate este obligativitatea purtării uniformei la ghișeele de relații cu publicul, ale serviciilor publice comunitare pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza