full screen background image

Pro România – filiala Suceava critică stadiul investițiilor prin PNDL

Conducerea Pro România – filiala Suceava a criticat stadiul în care se află investițiile Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Președintele formaţiunii, CĂTĂLIN NECHIFOR, a declarat astăzi că – după un an de la semnare – majoritatea proiectelor la rețelele de canalizare, drumuri, școli și dispensare sunt blocate.

El a atras atenția că Primăriile din județ au decontat doar 6% din cele 906 milioane de lei contractate, iar Consiliul Județean numai 0,03% din 221 de milioane.

NECHIFOR a solicitat Guvernului și autorităților sucevene “reacții rapide” pentru progres în execuția investițiilor PNDL.

El a prezentat mai multe materiale cu situaţia investiţiilor, pe care le puteţi vedea AICI.

Președintele Pro România – filiala Suceava, consideră că alocările bugetare de la nivel central pentru refacerea infrastructurii distrusă de inundații sunt total insuficiente.

El a declarat că unele localități au încasat de la Guvern sume infime, care nu vor acoperi decât o mică parte din daune, iar alte comune nu au primit nimic.

NECHIFOR a spus că soluția optimă ar fi acordarea de sume suplimentare, în cel mai scurt timp, pentru refacerea drumurilor, podurilor și podețelor afectate de ploi.

 

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza