full screen background image

Pro România – filiala Suceava critică stadiul investițiilor prin PNDL

Conducerea Pro România – filiala Suceava a criticat stadiul în care se află investițiile Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Președintele formaţiunii, CĂTĂLIN NECHIFOR, a declarat astăzi că – după un an de la semnare – majoritatea proiectelor la rețelele de canalizare, drumuri, școli și dispensare sunt blocate.

El a atras atenția că Primăriile din județ au decontat doar 6% din cele 906 milioane de lei contractate, iar Consiliul Județean numai 0,03% din 221 de milioane.

NECHIFOR a solicitat Guvernului și autorităților sucevene “reacții rapide” pentru progres în execuția investițiilor PNDL.

El a prezentat mai multe materiale cu situaţia investiţiilor, pe care le puteţi vedea AICI.

Președintele Pro România – filiala Suceava, consideră că alocările bugetare de la nivel central pentru refacerea infrastructurii distrusă de inundații sunt total insuficiente.

El a declarat că unele localități au încasat de la Guvern sume infime, care nu vor acoperi decât o mică parte din daune, iar alte comune nu au primit nimic.

NECHIFOR a spus că soluția optimă ar fi acordarea de sume suplimentare, în cel mai scurt timp, pentru refacerea drumurilor, podurilor și podețelor afectate de ploi.

 

comments

comments