full screen background image

PNL a stabilit criteriile pentru desemnarea candidaţilor la europarlamentare

Biroul Executiv al PNL a stabilit, luni, criteriile pentru desemnarea candidaţilor, calendarul şi procedura de alcătuire a listei de candidaţi la alegerile europarlamentare, potrivit unor surse liberale.

Astfel, membrii PNL care vor să candideze la europarlamentare îşi vor depune candidatura la Secretariatul General până pe 1 septembrie.

Dosarul de candidatură va trebui să cuprindă un CV profesional, un CV politic şi un proiect pentru activitatea în cadrul Parlamentului European.

Pentru a putea candida pe listele PNL, liberalii trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare şi să beneficieze de sprijinul a jumătate plus unul dintre filialele din regiunea de dezvoltare.

Liberalii au mai stabilit că primul loc pe lista de candidaturi va fi decis de Biroul Executiv, la propunerea preşedintelui PNL.

De asemenea, în cadrul listei de candidaturi, fiecare regiune de dezvoltare va avea câte patru candidaţi plus un supleant.

Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experienţa politică, administrativă şi profesională, în relaţii internaţionale şi calitatea proiectului depus.

Forma finală a listei de candidaturi va fi votată cel târziu pe 1 noiembrie de Biroul Politic Naţional.

Aceste criterii, calendarul şi procedura de alcătuire a listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare urmează să fie înaintate Consiliului Naţional al PNL care va avea loc pe 4 august la Bucureşti. AGERPRES

comments

comments