full screen background image

Modificări în regulamentul de funcționare a parcărilor cu plată din Suceava

Sucevenii care plătesc abonamente vor putea folosi parcările cu plată integral în weekend.

Consilierii locali au aprobat modificări în regulamentul privind funcționarea sistemului de autotaxare în parcările cu plată.

Abonamentele trimestriale sau semestriale vor permite parcarea de luni până vineri, între orele 16 – 8, iar sâmbăta și duminica, integral.

Abonamentul se va poziționa în mod obligatoriu în interiorul autovehiculului, pe bord, sub parbriz, astfel încât toate datele inscripționate să fie vizibile din exterior.

Abonamentul trimestrial costă 100 de lei, iar cel semestrial 180 de lei.

Beneficiază de gratuitate posesorii vehiculelor dotate special pentru persoanele cu handicap și posesorii legitimațiilor cu titlu gratuit eliberate de Primărie.

Taxa de parcare în municipiul Suceava este de 2 lei/oră, parcări cu plată fiind, în momentul de faţă, la Piața Centrală, Centrul Comercial Bucovina, Hotel Bucovina, str. Ștefan cel Mare – zona cuprinsă între BNR – Sucursala Suceava și Parcul Central, pe str. Nicolae Bălcescu, pe str. Vasile Bumbac, pe str. Vasile Alecsandri, în zona Bazar – Policlinica Bethesda, dar și cele două parcări subterane din centrul orașului.

La ultima şedinţă a Consiliului Local, alte două parcări au fost incluse între parcările cu plată în care va funcționa sistemul de autotaxare.

Este vorba despre parcarea de la Primăria Suceava şi cea de lângă sediul Poliției Județene.

Şi parcările din incinta Spitalului Județean Suceava vor fi plătite de șoferi.

Prima oră de parcare va costa 5 lei, apoi câte 1 leu ora.

Personalul angajat al spitalului va plăti un abonament de 100 de lei pe lună.

Pierderea tichetului se va plăti cu 200 de lei.

comments

comments