full screen background image

Guvernul alocă 1,5 milioane de lei pentru refacerea podului de la Doroteia – Frasin

Guvernul a aprobat alocarea sumei de 1,468 milioane de lei pentru refacerea podului din beton peste râul Suha, de la Doroteia-Frasin.

Podul era deja afectat în urma unor fenomene hidrometeorologice periculoase produse în perioada 18-20 iulie 2016.

În urma ploilor abundente din luna martie 2018, care au cauzat viitură pe râul Suha, podul din beton Doroteia a suferit avarieri suplimentare față de anul 2016.

Încă din luna martie 2018, Prefectura Județului Suceava a întreprins demersuri către Guvern pentru alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția acestuia, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru orașul Frasin, pentru refacerea acestui pod.

La data de 20 iulie 2018, Prefectura Suceava a revenit cu o nouă solicitare de fonduri pentru refacerea podului de la Doroteia, fiind transmise Guvernului proiectul de hotărâre și nota de fundamentare privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție.

Reamintim că, în afară de suma pentru refacerea podului de la Doroteia, Guvernul României a aprobat și alocarea sumei de 23.873.000 de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de calamitățile naturale produse în județul Suceava.

Din această sumă, 2.142.000 de lei sunt bani destinați Consiliului Județean Suceava, pentru reparații la drumuri județene, care se adaugă celor 5.483.000 de lei aprobați la data de 12 iulie 2018, astfel că pentru CJ Suceava s-a aprobat întreaga sumă necesară refacerii drumurilor județene afectate de inundații.

Pentru refacerea digului de apă de la Berchișești, s-a aprobat suma de 1.728.000 de lei, alți 984.000 de lei fiind aprobați pentru refacerea Stației de tratare a apei potabile Baia 3, apă furnizată locuitorilor din municipiile Suceava și Fălticeni.

Restul banilor sunt repartizați unui număr de 28 unități teritorial administrative din județul Suceava, pentru efectuarea lucrărilor de refacere a infrastructurii locale afectate în urma inundațiilor, cu prioritate pentru refacere diguri, poduri, podețe și punți pietonale, apărări de mal.

comments

comments