full screen background image

Primele TIR-uri care traversează România pe calea ferată au plecat din Dornești

Premieră în județul Suceava: astăzi a plecat prima cursă, organizată de CFR Marfă, de tiruri încărcate pe vagoane de tren, pe ruta Dorneşti – Giurgiu – Ruse şi retur.

Transportul a plecat joi, la ora 00:38, și vor ajunge în Ruse, la ora 16:00.

Garnitura de tren conține 20 de vagoane care pot transporta tot atâtea tiruri.

Autovehiculele vor fi expediate dinspre Ucraina către Bulgaria, Grecia sau Turcia, pe durata transportului feroviar şoferii acestora vor însoţi camioanele şi vor fi transportaţi în vagoane cuşetă aparţinand CFR Marfă.

Pentru viitor, CFR Marfă intenționează să mute stația de încărcare – descărcare de la Dornești la Siret

“După eforturile depuse în obţinerea de subvenţii destinate transporturilor Ro-La ne impunem continuitate în oferirea acestui serviciu şi relaţii de afaceri stabile cu partenerii noştri, atat din punct de vedere economic cat şi al aportului pe care îl aducem la mai buna protecţie a mediului înconjurător şi la decongestionarea drumurilor”, a declarat Marinică Voicu, director general al CFR Marfă.

CFR Marfă deţine 160 de vagoane specializate pentru transportul TIR-urilor pe calea ferată şi este singurul operator feroviar de marfă din Romania care are în proprietate astfel de vagoane.

60% din costurile transporturilor sunt asigurate de Ministerul Mediului, printr-un program care vizează scăderea poluării.

comments

comments