full screen background image

O nouă ediţie a Festivalului SOMMERFEST, la Rădăuți. Programul manifestărilor

Ediția a IV-a a Festivalului Sommerfest, organizat de Casa de Cultură Rădăuți și Asociația Klavier Art, se va desfășura în perioada 15 – 19 august.

În cadrul manifestării, vor fi organizate concerte de pian, vioară, conferințe, expoziții, masterclass pentru pian și muzică de cameră.

Astfel, miercuri, 15 august, la Casa de Cultură din Rădăuți, începând cu ora 11.00, va avea loc vernisajul expoziției ”Muzicieni în arhiva CNSAS II”, ce va cuprinde lucrări de la Muzeul Național ”George Enescu” din București.

Pe scena Casei de Cultură va fi un concert joi, 16 august, începând cu ora 19.00. Concertul ”Multietnicitate – Diversitate – Tradiție în Centenarul Marii Uniri”, va cuprinde lucrări de Robert Schumann, Walter Michael Klepper, Max Reger, Fazil Say, Ciprian Porumbescu, Dinu Lipatti, George Enescu.

Galeriile de Artă vor găzdui vineri, 17 august, la ora 18.30, Conferința cu tema Muzicieni participanți la Primul Război Mondial și la reapariția unor state pe harta Europei. Cei prezenți vor asculta lucrări de Mihail Jora, Maurice Ravel, Ralph Vaugham Williams, Ignacy Jan Paderewski.

Duminică, 19 august, la închiderea celei de a IV-a ediții a Festivalului Sommerfest 2018, la Sinagoga din Rădăuți se va desfășura Concertul de Gală ”Maeștri și Discipoli”.

Soliștii festivalului sunt Manuela Giosa (pian), Andrei Radu (vioară), Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu (pian la patru mâini).

Intrarea la toate evenimentele va fi liberă!

Radio VIVA FM este partener media al evenimentului.

 

 

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments