full screen background image

6 milioane de lei pentru consolidarea unor versanţi pe TransRarău

Consiliul Județean Suceava doreşte realizarea de lucrări de stabilizare a unor versanți de pe TransRarău, lucrări evaluate la aproape 6 milioane de lei.

Potrivit unui proiect de hotărâre, propus de președintele Gheorghe Flutur, şi aprobat astăzi în şedinţa de Consiliu Judeţean, versantul stâng adiacent drumului județean DJ 175B Pojorâta – Rarău se destabilizează în mod constant, generând în mod permanent desprinderi ale maselor de material ce se deplasează gravitațional pe taluz.

Flutur a explicat că în nenumărate rânduri masa de pământ alunecată a blocat traficul auto, fiind necesară evacuarea acesteia de pe partea carosabilă.

În plus, ca urmare a degradării, există unele blocuri de rocă în echilibru labil, existând un risc major de a se desprinde și rostogoli pe drum, unde pot provoca accidente rutiere grave.

Şeful judeţului a subliniat că traseul turistic este unul foarte frecventat și că se impune realizarea unor sisteme de stabilizare și de protecție, alcătuite din plase metalice din oțel de înaltă rezistență.

comments

comments