full screen background image

Pompierii au intervenit în ultimele 24 de ore în 20 localităţi pentru înlăturarea efectelor generate de ploile abundente

Pompierii au intervenit în ultimele 24 de ore în 20 localităţi din judeţele Argeş, Bacău, Buzău, Dâmboviţa, Harghita, Mureş, Prahova, Suceava, Teleorman şi Timiş pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente, anunţă, luni, IGSU.

Potrivit sursei citate, s-a acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru înlăturarea a patru arbori de pe autoturisme şi evacuarea apei din patru imobile, 12 curţi şi 19 subsoluri.

În judeţul Prahova, pe DJ 101T, din cauza unei viituri, podeţul pe care se realiza trecerea spre localitatea Lutu Roşu s-a rupt.

În prezent, accesul spre localitate se poate efectua doar pietonal, urmând ca în cursul zilei să fie dispuse măsuri la nivel local pentru remedierea situaţiei.

Dimineaţă, la nivel naţional nu mai erau înregistrate situaţii care să impună intervenţia echipajelor de pompieri militari.

IGSU mai arată că sunt pregătiţi să acţioneze peste 5.100 pompieri cu 1.800 mijloace tehnice, constând în motopompe de diferite capacităţi, autospeciale, bărci, containere de căutare-salvare, precum şi accesorii de intervenţie în situaţii de urgenţă.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, iar prin centrele operaţionale ale unităţilor subordonate IGSU este monitorizată permanent situaţia din teren, pentru a interveni în cel mai scurt timp.

Duminică şi pe timpul nopţii au fost emise 76 atenţionări şi avertizări imediate Cod Galben şi Cod Portocaliu de ploi, intensificări ale vântului, descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni. AGERPRES

comments

comments