full screen background image

PMP își păstrează primarii și consilierii locali

Curtea Constituţională a României a admis sesizarea formulată de 80 de parlamentari ai Partidului Mişcarea Populară, PNL şi deputaţi neafiliaţi în legătură cu iniţiativa legislativă care modifică Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali.

Astfel, PMP își păstrează primarii și consilierii locali, inclusiv pe cei obținuți în urma fuziunii cu UNPR.

„PMP rămâne una dintre cele mai consistente și relevante forțe de opoziție, care a dovedit consecvență și profunzime în privința criticilor formulate la adresa PSD: desfășurăm o campanie națională de obținere a sprijinului popular pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin, cerem punerea în aplicare a rezultatului referendumului privind limitarea la 300 a numărului de parlamentari și suntem singurul partid care militează împotriva pensiilor speciale ale politicienilor”, a precizat președintele PMP Suceava, viceprimarul Sucevei, Marian Andronache.

Președintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a declarat: “Am contestat la CCR această lege dată de PSD din dorința de a elimina orice pol politic capabil să se opună procesului de politizare și control total a administrației. La fel am procedat și în cazul Codului adminstrativ antinațional, prin care se introduc pensii speciale pentru aleșii locali și se oficializează limba maghiară. Practic, prin această lege, PSD a vrut să elimine din viața politică orice formă de asociere politică și a cerut ca orice partid care fuzionează să își piardă consilierii locali și județeni. Având în vedere că PMP este singurul partid care, după alegerile locale, a absorbit alt partid – pe UNPR, este evident că această lege antidemocratică și neconstituțională a fost adoptată împotriva noastră, pentru a “fura” cât mai mulți aleși locali ai partidului nostru. Încă o dată dată, Partidul – stat PSD nu s-a dezis de apucăturile comuniste și utilizează orice mijloace pentru a “reduce democrația”, așa cum se exprima recent, în ședință de guvern, premierul – marionetă al PSD. În ciuda eforturilor lor repetate din ultimele luni, PSD nu a reușit nici de această dată să destructureze PMP. Primarii și consilierii locali pe care i-am avut până acum rămân unde le este locul. Inclusiv cei care au venit în partid odată cu fuziunea prin absorbție a UNPR!”.

comments

comments