full screen background image

Modernizarea parcărilor de reședință din Suceava, din nou pe agenda Consiliului Local

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Suceava care va avea loc joi, 26 august, a fost din nou inclus proiectul de modernizare a parcărilor de reședință din localitate.

Este vorba despre locurile care nu figurează în evidenţele patrimoniale ale Primăriei Suceava ca având destinaţia de “Parcări”, dar care acum sunt folosite de proprietari de autovehicule.

O comisie constituită anul trecut, prin Ordin al Primarului, a identificat parcelele de teren ocupate de mașini parcate și care nu au destinația de “Parcări”, a măsurat aceste parcele și a întocmit planuri de situație, urmând ca amenajarea !or să se facă în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Potrivit inventarierii, este vorba de un număr de 4.364 de locuri de parcare, din care în cartierul Obicini – 1.161 de locuri, în cartierul Zamca – 361, în zona Centru și George Enescu – 1.755 şi în zona Burdujeni – 1.087.

Consilierii PSD au votat de mai multe ori împotriva acestui proiect, argumentând că inventarierea nu a fost făcută corect, că sunt suprapuneri peste spații verzi incluse în Registrul Spațiilor Verzi și că ar accepta aceste parcări, dar nu în detrimentul spațiului verde.

Pentru a trece, proiectul are nevoie de aprobarea a minim două treimi din numărul total al consilierilor locali.

Mult discutatul registru al spațiilor verzi, care cuprinde hărți și planuri în format digital ale terenurilor definite ca spații verzi, a fost aprobat înşedinţa din luna martie a Consiliului Local Suceava.

Registrul spațiilor verzi va fi avut în vedere la întocmirea documentațiilor de urbanism, precum și la eliberarea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire.

comments

comments