full screen background image

Încep lucrările în regim de urgență la podul de la Milişăuţi, care vor dura 5 luni

Prefectura Județului Suceava informează că Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a emis ordinul pentru începerea a lucrărilor la podul de la Milișăuți, cu data de luni, 23 iulie, cu o durată de execuție de 21 săptămâni.

Autorizația de construcție însemnând “executarea lucrărilor de intervenție în primă urgență pentru refacerea podului de pe DN 2 H km 4+776, peste râul Suceava, la Milișăuți” a fost atribuită firmei care a câștigat licitația, SC Geiger Transilvania SRL din Sibiu, cu care s-a încheiat contractul. Nu s-au depus contestații în urma licitației.

În urma ploilor abundente și a creșterii nivelului apelor râului Suceava, unul dintre pilonii podului de la Milisauti a fost afectat, în carosabil au apărut fisuri, astfel că traficul pe DN2H a fost întrerupt, circulația fiind dirijata pe rute alternative.

Pentru podul de la Milișăuți, de pe DN 2H, imediat după producerea avariei, a fost întocmită documentația de constatare a acesteia și înaintată către DRDP Iași, care a realizat demersurile pentru execuția lucrărilor în regim de urgență.

Ca soluție de urgență adoptată în Consiliul Local pentru Situații de Urgență Milișăuți, aprobată în ședința de Consiliul Local, prin parteneriat public privat între Primăria Milișăuți și un agent economic, a fost construit un pod provizoriu, din tuburi, care a fost dat în funcțiune de joi, 19 iulie.

 

comments

comments