full screen background image

28 de cazuri de primire necuvenită de drepturi de asigurări sociale, identificate de Casa de Pensii

Casa Judeţeană de Pensii Suceava a identificat mai multe cazuri în care s-a beneficiat necuvenit de drepturi plătite din bugetul de asigurări sociale.

În vederea depistării unor asemenea situaţii, s-a procedat la suprapunerea bazelor de date proprii cu cele ale autorităţilor competente de evidenţă a populaţiei, iar în urma constatărilor făcute, s-a procedat la procedat la corectarea datelor, calcularea debitelor şi luarea de măsuri pentru recuperarea sumelor încasate nelegal.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2018 au fost depistate 28 de cazuri de acest gen, pentru care s-au creat debite într-un total de 68.116 lei.

În ceea ce priveşte diminuarea debitelor rezultate din plăţi necuvenite, la sfârşitul lunii iunie 2018 soldul recuperărilor este de 472.397 de lei.
În cel dintâi semestru al anului în curs, lucrătorii specializaţi au soluţionat 5.376 de cereri de stabilire şi modificare a pensiilor, din totalul celor 5.398 depuse.

Potrivit Casei Judeţene de Pensii Suceava, în intervalul 1 ianuarie – 30 iunie 2018, durata minimă de soluţionare a cererilor s-a redus, de la 45 de zile la 24 de zile.

comments

comments