full screen background image

Primăria Suceava va prelua 155 de hectare de pădure de la “Romsilva”

Consiliul Local Suceava va aproba un proiect de hotărâre prin care va cere Guvernului să aprobe transferarea pădurilor-parc “Şipote” şi “Zamca”, din administrarea “Romsilva”, în cea a autorităţilor publice municipale sucevene, în urma votării în Parlament a legii-cadru care face posibil acest transfer.

În municipiul Suceava, este vorba de peste 155 de ha (50,56 de hectare din „trupul Cetate-Brădet”, zona Şipote. şi 105,72 de hectare din trupul „Zamca”).

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a mulţumit tuturor parlamentarilor, responsabililor din Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Romsilva, precum şi Asociaţiei Municipiilor din România, şi a declarat că, acum, aşteaptă ajutorul Guvernului, pentru ca municipalitatea să preia aceste suprafaţe de pădure, să le amenajaze şi să le o redea sucevenilor:

Conform unui proiect mai vechi proiect, Parcul „Şipote” ar putea fi transformat într-o zonă de agrement.

Studiul de fezabilitate privind reabilitarea Cetăţii de Scaun prevede reparaţii la aleea principală a pârâului Şipote, de-a lungul acesteia urmând fi amenajate locuri de odihnă pentru vizitatori şi rampe de acces destinate persoanelor cu handicap.

Pe traseul de coborâre al pârâului Şipote sunt prevăzute mai multe cascade, iar la confluenţa cu Pârâul „Târgului”, este planificată construirea unui pod de piatră cu lungime de 10 metri şi o lăţime de 5 metri.

Tot în perimetrul de confluenţă a celor două pâraie, ridicat va fi un foişor, în parcul Şipote urmând a fi realizate funcţiuni de alimentaţie publică, dar şi săli de jocuri sportive, locuri de joacă pentru copii şi terenuri de sport.

Pe o lungime de 100 de metri se vor amenaja arcade şi ziduri de sprijin din piatră cioplită, prevăzută fiind, totodată, montarea de bănci, coşuri de gunoi şi pergole din lemn cu spaliere pentru plante agăţătoare.

În parc ar putea fi construite, de asemenea, reţele de alimentare cu apă; reţele de canalizare; reţele de alimentare cu energie electrică; reţele de alimentare cu energie termică produsă cu panouri solare, în timp ce iluminatul public va fi un unul modern, verde, bazat pe panouri fotovoltaice.

comments

comments