full screen background image

Noile locuinţele ANL din zona Metro vor fi repartizate în toamnă sucevenilor

Municipalitatea suceveană ar putea atribui, în toamnă, 80 de locuințe noi tinerilor care au depus dosare ANL, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, după ce a verificat stadiul lucrărilor la cele patru blocuridin zona Metro.

“Se lucrează destul de bine la finalizarea celor 80 de apartamente astfel încât să fie terminate până la jumătatea lunii august. Practic mai este de pus parchetul în toate apartamentele.

Primăria a adus utilitățile: sunt finalizate racordurile la apă și canalizare, la termoficare, se lucrează la racordul electric, iar de săptămâna viitoare vom lucra la racordul pe gaz metan”, a spus Lungu.

Cele 4 blocuri ANL se află pe o suprafaţă de teren de pe Bulevardul „1 Decembrie” 1918”, lângă Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă.

Edilul şef a reamintit că dosarele pentru o locuinţă ANL trebuie actualizate.

“Rog tinerii care au dosare la ANL să le actualizeze.

Ne dorim ca în luna iulie să aprobăm noile criterii de acordare a locuințelor ANL, iar în luna septembrie să aprobăm în Consiliu local repartizarea lor”, a precizat primarul Sucevei.

Lungu spune că potrivit unor noi prevederi legale în domeniu, la întocmirea punctajului listei de priorităţi în calcul se va lua venitul mediu net, şi nu cel mediu brut, aşa cum a fost până prezent.

Pe deasupra, lista de priorităţi va fi revăzută o dată pe an, dosarele urmând a fi completate cu documente la zi ori de câte ori este cazul.

La Serviciul „Fond locativ” al Primăriei Suceava sunt luate în evidenţă circa 500 de cereri pentru locuinţele executate din fonduri ANL, însă numai în 150 de cazuri s-a venit cu reactualizări ale documentaţiei.

comments

comments