full screen background image

Despre Parcul de aventură „Nada Florilor”, cu primarul de Fălticeni, Cătălin Coman!

Din luna iunie, amatorii se pot bucura de facilităţile oferite de cele şapte trasee ale Parcului de aventură „Nada Florilor”, situat lângă Baza de agrement cu acelaşi nume din municipiul Fălticeni.

Investiţia, în valoare de 265.000 de lei, este realizată de Primăria Fălticeni și înseamnă proiectarea unui parc de aventură cu 14 trasee şi execuţie a 7 trasee, la care se adaugă 100.000 de lei pentru echipamente specifice.

“Traseele mai simple de parcurs sunt cele de culoare mov, urmează cele albastre şi galbene, cele mai dificile fiind cele marcate cu culoarea verde”, a precizat, în emisiunea “Faţă în faţă”, Cătălin Coman.

“Am făcut în aşa fel încât să păstrăm specificul de parc. Nu am tăiat niciun copac, ci dimpotrivă am mai plantat, am păstrat zona rustică cu alei acoperite de pietriş, am pus bănci, coşuri de gunoi, am încercat să punem cât mai puţine betoane, pentru că vrem să rămână o zonă verde”, a mai spus primarul de Fălticeni.

Traseele pentru copii sunt permise doar celor care au înălţimea minimă recomandată, iar traseele foarte dificile sunt pentru persoanele cu aptitudini fizice demonstrate.

Persoanele cu greutatea de peste 100 kg nu sunt autorizate să parcurgă trasee.

O echipă formată din opt persoane din cadrul Asociaţiei Ghizilor din Bucovina este responsabilă de echiparea, instructajul, asistenţa pe traseu şi ajutorul celor aflaţi în dificultate pe traseu.

“Avem un regulament de funcţionare aprobat de Consiliul Local. Dacă regulamentul va fi respectat, lucrurile vor fi în regulă în parc. Tot ceea ce înseamnă supraveghere şi iniţiere este realizat de ghizi montani specializaţi, cu experienţă şi tradiţie în aşa ceva. Toţi beneficiarii vor fi instruiţi, monitorizaţi şi ajutaţi astfel încât să parcurgă în siguranţă maximă trasele alese. Personal am testat traseele, cu excepţia celor pentru copii, cu echipament, sub supraveghere de specialitate, cu asigurare, cu indicaţiile instructorilor şi m-am asigurat că sunt funcţionale”, a declarat primarul Cătălin Coman.

Parcul de aventură va fi deschis zilnic, până pe 15 octombrie, între orele 10:00 şi 19:00.

Sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale, programul este între orele 10:00 şi 20:00, cu excepţia zilelor în care condiţiile meteo nu permit desfăşurarea activităţilor specifice.

Configuraţia actuală a parcului permite accesul simultan pentru 75 de persoane, iar copiii mai mici de 10 ani trebuie însoţiţi de către unul dintre părinţi, nefiind acceptate grupuri de copii între 4 si 9 ani însoţite de educatori.

Costul unui bilet pentru copiii între 4 şi 7 ani este de 20 de lei, pentru cei între 8 – 9 ani biletul costă 25 de lei, pentru cei cu vârsta între 10 şi 15 ani tariful de intrare este 30 de lei, iar persoanele care depăşesc vârsta de 15 ani vor plăti 35 de lei.

Tarifele sunt valabile pentru două ore petrecute în parcul de aventură.

Află totul despre Parcul de aventură „Nada Florilor”, din înregistrarea integrală a emisiunii “Faţă în faţă”, realizată cu primarul de Fălticeni, Cătălin Coman:

comments

comments