full screen background image

Patru blocuri de locuinţe sociale, cu bani de la Guvern, în cartierul sucevean Burdujeni

În municipiul Suceava ar putea fi construite 4 noi blocuri de locuinţe sociale cu susţinere financiară din bugetul de stat.

Aceasta după ce Ministerul Dezvoltări Regionale şi Administraţiei Publice a solicitat Primăriei din reşedinţa de judeţ, prin intermediul Consiliului Judeţean Suceava, o listă cu obiective de investiţii care ar putea fi finanţate, în anul 2019, cu fonduri guvernamentale.

Potrivit primarului Ion Lungu, Primăria va aplica pentru Programul privind construirea de locuinţe sociale, solicitarea vizând finanţarea a 80 de unităţi de locuit cu destinaţie socială pe Aleea Dumbrăvii din cartierul Burdujeni.

Fondul locativ al Primăriei are în administrare circa 150 de locuinţe sociale.

Beneficiare ale unei locuinţe sunt familiile sau persoanele singure care au un venit mediu net lunar de pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe economie.

De asemenea, de o locuinţă socială pot avea parte tinerii căsătoriţi în vârstă de până la 35 de ani; tinerii de peste 18 ani proveniţi din instituţiile de ocrotire socială; invalizii de gradul I şi al II-lea; persoanele cu handicap; pensionarii; beneficiarii Decretului Lege nr.118/1990 şi deportaţii; veterani şi văduve de război; eroii martiri şi luptătorii în Revoluţie.

comments

comments