full screen background image

„Masivul Rarău – 2018” – Exercițiu de pregătire a jandarmilor montani suceveni

Joi, 12 iulie 2018, în zona Masivului Rarău se va desfășura un exercițiu complex de pregătire a jandarmilor montani suceveni, organizat în scopul verificării şi îmbunătățirii capacității de răspuns și intervenție la evenimentele sesizate prin S.N.U.A.U. 112 înregistrate în zonele montane greu accesibile.

Tematica exercițiului vizează procedurile de căutare și salvare a persoanelor rătăcite sau accidentate în zona montană, managementul informațiilor și coordonarea resurselor, iar la activități participă cu efective și Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, Serviciul Public Salvamont Suceava și Direcția Silvică Suceava.

Exercițiul se desfășoară cu sprijinul Primăriei Pojorâta și beneficiază de sprijinul aerian asigurat de Inspectoratul General de Aviație din cadrul M.A.I. și de participarea a doi instructori de la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia.

Activitatea va începe în jurul orei 08.30 la Cabana Rarău, după care se va începe deplasarea către locul de desfășurare a exercițiului (la apx. 4 km. – zona Popii Rarăului).

În jurul orei 14.00, la Cabana Rarău se va desfășura bilanțul exercițiului.

ARTICOLE ASEMANATOARE

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza