full screen background image

Anca Jurma: DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă

DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă, a afirmat Anca Jurma, care a preluat joi, pentru o perioadă de şase luni, funcţia de procuror-şef al Direcţiei, după ce luni preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

“Mulţumesc conducerii Ministerului Public, procurorului general, pentru susţinerea pe care o arată în mod constant DNA şi misiunii acesteia de luptă împotriva corupţiei. De asemenea, îi mulţumesc doamnei Laura Codruţa Kovesi pentru întreaga activitate desfăşurată în fruntea DNA. DNA este atât o parte a sistemului judiciar românesc, cât şi o autoritate naţională anticorupţie în sensul Convenţiei ONU împotriva corupţiei. Prin urmare, DNA are o răspundere majoră în îndeplinirea mandatului pe care legea îl conferă şi anume combaterea corupţiei la nivel înalt. În aceste sens, DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă, atât timp cât România încă se confruntă cu fenomenul corupţiei”, a spus Anca Jurma.

Ea a precizat că se va strădui să asigure “un interimat echilibrat”.

“În ceea ce mă priveşte, mă voi strădui, pe cât îmi va sta în putinţă, să asigur un interimat echilibrat, să continuăm împreună cu colegii din DNA munca pe care această instituţie a început-o acum 15 ani. Acordăm o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale şi drepturilor fundamentale ale cetăţeanului”, a susţinut Jurma. AGERPRES

comments

comments