full screen background image

Doar ceva mai mult de jumătate dintre suceveni trec de proba teoretică pentru obţinerea permisului

La Compartimentul permise de conducere și examinări, în trimestrul II al acestui an, cei 10 lucrători de la ghișeele compartimentului au preluat 6.725 de dosare ale candidaților în vederea obținerii permisului de conducere.

În acest interval de timp, au fost procesate 9.275 de permise de conducere, 6.055 reprezentând preschimbări sau adăugări de categorii ale acestor document.

La proba teoretică de sală, au fost examinate 5.590 de persoane, fiind declarate admise 3.014, ceea ce înseamnă o promovare de 53,92%.

La proba practică de traseu, au fost examinate 4.649 de persoane, fiind declarate admise 3.306, reprezentând o promovabilitate de 71,1%.

În aceste activități au fost implicate 17 cadre atestate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor – 3 ofițeri și 14 agenți.

În perioada 1 aprilie – 15 mai 2018, examinarea la proba practică de traseu s-a desfășurat în municipiul reședință de județ, după care proba a avut loc în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Rădăuți.

În evidențele Serviciului Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare Vehicule (SPCRPIV) figurează 91 școli de șoferi (din care 14 PFA-uri), în total fiind 430 de instructori auto.

În perioada trimestrului al II-lea, au fost analizate 93 de solicitări de obținere a unui nou permis de conducere, din partea unor persoane care au avut permisele anulate în urma săvârșirii unor infracțiuni sau mențiuni în cazierul judiciar, fiind aprobate 92.

Au fost preschimbate în documente similare 626 de permise de conducere străine.

Au fost întocmite acte premergătoare în vederea instrumentării a 9 infracțiuni (fals în declarații), documentele fiind înaintate pentru continuarea cercetărilor de către Parchet și Inspectoratul de Poliție Județean.

comments

comments