full screen background image

Încep înscrierile pentru a doua sesiune de Bacalaureat

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anterior se pot înscrie începând de marţi pentru a susţine din nou bacalaureatul, înscrierile încheindu-se în 13 iulie. Examenul va începe în 27 iulie cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Primele rezultate vor fi afişate în 1 septembrie.

Potrivit calendarului de bacalaureat, în perioada 10 – 13 iulie are loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen, iar în 27 iulie este prevăzută înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

Probele scrise ale examenului încep în 20 august, cu Limba şi literatura română, 21 august – Limba şi literatura maternă, 22 august – proba obligatorie a profilului şi 23 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

Din 24 august încep probele orale ale examenului de bacalaureat. Astfel, în perioada 24 – 27 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 29-30 august – evaluarea competenţelor digitale, iar în 30 – 31 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

În 1 septembrie, până la ora 12.00, vor fi afişate rezultatele, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 – 16.00. În intervalul 2 – 5 septembrie este programată soluţionarea contestaţiilor, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Rata generală de promovare a examenului de bacalaureat după contestaţii, incluzând şi absolvenţii din promoţiile anterioare, este de 69,7%, în creştere de la 67,7%, a anunţat, luni, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). În medie, după reevaluarea lucrărilor contestate, notele au fost modificate cu până la 0,5 puncte.

comments

comments