full screen background image

Angajaţii ministerului au intervenit pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor în 67 de localităţi

Pompierii, jandarmii şi poliţiştii au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor în 67 localităţi din 27 judeţe şi din Bucureşti.

“La nivel naţional sunt în serviciul operativ peste 22.000 angajaţi MAI – pompieri, jandarmi şi poliţişti cu peste 9.000 de mijloace tehnice. O atenţie deosebită va fi acordată râurilor din bazinele hidrografice Olţet, Cerna, Olt şi Lotru (judeţul Vâlcea, Gorj şi Argeş) unde a fost emisă avertizare hidrologică Cod roşu, valabilă până la ora 20,00”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne transmis marţi AGERPRES.

În ultimele 24 de ore, jandarmii şi pompierii au acţionat în sprijinul autorităţilor locale pentru înălţarea digurilor. A fost finalizată construcţia a şase diguri temporare în judeţul Sibiu şi, în prezent, se acţionează pentru ridicarea unuia în judeţul Bacău.

Totodată, s-a acţionat pentru evacuarea apei din 82 case, 220 curţi, 91 grădini, 133 subsoluri, 38 străzi, două anexe gospodăreşti şi pentru decolmatarea a 147 de fântâni.

Se intervine, în continuare, pentru degajarea drumurilor de aluviuni şi pietre.

“În prezent, mai sunt închise drumul naţional DN7D în zona localităţii Titeşti (judeţul Vâlcea) şi drumul judeţean DJ 106E – între Dobra şi Jina (judeţul Alba). Pe drumurile DN 64 – judeţul Vâlcea, DJ 106M – judeţul Alba şi DJ 676G – judeţul Vâlcea, circulaţia se desfăşoară îngreunat. La acest moment, rămân evacuate preventiv 6 persoane – două în localitatea Săcel din judeţul Sibiu şi patru în localitatea Jibou din judeţul Sălaj. Nu sunt semnalate persoane blocate sau urgenţe medicale ce nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice”, se arată în comunicat.

Potrivit raportării distribuitorilor, se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică la nivelul a trei localităţi din judeţele Argeş şi Bihor, însumând un număr de 215 consumatori, iar pentru remedierea defecţiunilor se acţionează în teren cu două echipe de intervenţie. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza