full screen background image

Urmărire pentru reţinerea unui bărbat care a produs un accident pe când conducea, băut şi fără permis, o maşină neînmatriculată, cu numere false

Poliţia oraşului Siret a fost sesizată, duminică după-amiază, despre faptul că, la intersecția străzii Parcului cu strada Sucevei, din localitate, s-a produs o tamponare, iar conducătorul auto vinovat a plecat de la fața locului.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 17.30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Parcului din orașul Siret, ajuns la intersecţia cu strada Sucevei, un tânăr, de 19 ani, din comuna Bălcăuți, a oprit pentru a se asigura.

În acel moment, a fost lovit în partea din spate de autoturismul condus de un bărbat, de 27 de ani, din comuna Dornești.

Acesta a plecat de la fața locului, însă, după aproximativ 2 km, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în gardul unei locuințe din comuna Bălcăuţ.

Apoi, a fugit pe un teren agricol, revenind ulterior la faţa locului şi recunoscând fapta.

Conducătorul auto de 27 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii a alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul nu este înmatriculat, plăcuțele de înmatriculare aplicate aparţinând unui alt autoturism.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ,,punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare” și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

comments

comments