full screen background image

Mii de participanţi la Zilele municipiului Rădăuţi

Vineri, 6 iulie, deschiderea Zilelor municipiului Rădăuți s-a bucurat de prezența prefectului Județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a ministrului turismului Bogdan Trif, a președintelui PSD Suceava, Ioan Stan, a deputaților Alexandru Rădulescu și Emil Havrici, întâmpinați de primarul municipiului, Nistor Tătar, viceprimarul Bogdan Loghin, consilieri locali și oficialități ale municipiului Rădăuți.

Timp de trei zile, Rădăuțiul s-a aflat sub imperiul muzicii, a dansului, a cântecului și portului popular, a concertelor în aer liber. De asemenea, s-au desfășurat ți nenumărate competiții sportive: arte marțiale, handbal, șah, tir cu arcul, fotbal-tenis, tenis de masă, cros, baschet, volei, street ball, lupte greco-romane. Cei mai buni sportivi au fost premiați de Primăria Municipiului Rădăuți. Diplomă și premiul al II-lea l-a obținut Școala Postliceală Sanitară ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din localitate, pentru contribuția și promovarea sportului rădăuțean. Elevii școlii le-au acordat primul ajutor sportivilor care au suferit accidentări ușoare. În cadrul evenimentului ”Voluntar pentru Rădăuți”, personalul ISU Bucovina al județului Suceava a susținut un atelier de prim-ajutor pentru cei care duminică se aflau în parcul de la foișor.

La ediția 2018 a Festivalului Internațional de Folclor ”Arcanul”, cea de a XXVII-a, au participat 17 ansambluri artistice din Grecia, Turcia, Ucraina, Polonia, Anglia, Georgia şi Republica Moldova, și din România, din judeţele Maramureș, Vaslui, Tulcea şi Suceava. Toate ansamblurile participante au fost premiate duminică, la ceremonia de închidere, de către Nistor Tătar, primarul Municipiului și Ovidiu Foca, directorul Casei de Cultură. Ele au primit diplome și trofee pentru participare. Un moment inedit și emoționant petrecut în fața a mii de persoane l-a constituit o cerere în căsătorie. Un membru al unui grup folcloric din Maramureș și-a cerut iubita în căsătorie chiar pe scenă, în timpul unui moment artistic. În cadrul aceleiași manifestări, au fost premiate cuplurile rădăuțene care pe parcursul acestui an împlinesc 50 de ani de căsătorie.

La manifestarea, care s-a încheiat duminică seară cu un spectaculos foc de artificii ce a durat mai bine de 10 minute, au participat mii de persoane, prezente în fiecare seară de spectacol.

Radio VIVA FM a fost partener media al evenimentului.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

Foto: COSTEL SCHIPOR

comments

comments