full screen background image

Copiii din autocarul implicat în accidentul de la Dărmăneşti sunt în stare bună

Copiii care au fost transportaţi la spital în urma accidentului de duminică seara, de pe DN 2, sunt în stare bună, a declarat, luni, primarul comunei Dărmăneşti, Dan Chidoveţ.

Potrivit sursei citate, copiii au ajuns la cabana din Călineşti, unde a fost cazat grupul de turişti din Belarus, şi aşteaptă un alt autocar care să-i transporte spre destinaţia lor, în Bulgaria.

“Toţi copiii sunt bine. Am mai dus doi copii azi-noapte la spital, că nu se simţeau bine. Unul avea ceva la un genunchi, altul la o ureche. I-am adus pe toţi la cabană şi pe cei 16 transportaţi iniţial de ambulanţe. Sunt înghesuiţi aici, dar sunt bine. Le-am adus mâncare şi azi-noapte şi dimineaţă şi aşteaptă autocarul din Belarus. Face 14 ore. Cred că pe la prânz pleacă spre Bulgaria”, a spus Chidoveţ.

Un număr de 18 copii şi un adult au fost transportaţi la spital în urma accidentului produs duminică seara, pe DN2, pe raza localităţii Dărmăneşti.

Potrivit ISU Suceava, toate persoanele transportate la spital au fost “de cod verde”.

Primăria localităţii Dărmăneşti a pus la dispoziţie două microbuze pentru transportul celorlalte persoane la cabana Consiliului Judeţean din localitatea Călineşti.

Un accident în care a fost implicat un autocar în care se aflau mai mulţi copii s-a petrecut duminică seara, în localitatea Dărmăneşti. Din primele informaţii, nicio persoană nu a rămas încarcerată.

La locul accidentului au fost trimise o descarcerare, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o ambulanţă SMURD şi patru ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

La nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

În autocar se aflau 50 de persoane, dintre care 43 copii şi 7 adulţi.

Traficul în zonă a fost blocat pentru a se putea interveni pentru salvarea persoanelor.

comments

comments