full screen background image

“Luna diasporei” va debuta pe 28 iulie

Cea de-a treia ediţie a proiectului “Luna diasporei”, iniţiat de președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, va debuta pe 28 iulie, la Palatul Administrativ, cu o întâlnire a conducerii județului și a șefilor de instituții cu sucevenii veniți acasă.

Flutur va oferi distincţia “Meritul Bucovinei” (foto) persoanelor din diaspora ”care au reușit să înregistreze succese deosebite în activitatea pe care o desfășoară peste hotare”.

În aceeași zi, vor avea loc o lansare de carte, la Biblioteca Județeană, expoziții, la Muzeul de Istorie, și un spectacol susținut de formații artistice din România, Polonia, Ungaria și Ucraina, pe esplanada Casei Culturii.

În program sunt incluse vizitarea Cetății de Scaun, între orele 16,00 – 17,00 și vizitarea Muzeului Satului, între orele 17,00 – 18,00.

Flutur este conștient că mulți dintre sucevenii care muncesc prin lume nu vor avea timp să se prezinte la ședința din iulie, așa încât le propune o variantă: “În cazul în care agenda nu vă permite să participați la evenimentul din 28 iulie, ne-am bucura foarte mult dacă ne-ați transmite un mesaj, care va fi editat în publicația Mesajele diasporei pentru județul Suceava în anul centenar”.

comments

comments