full screen background image

Festivalul Internaţional de Folclor “Arcanul” începe la Rădăuţi

Joi, 5 iulie, va debuta la Rădăuţi cea de a XXVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Arcanul”, organizat de Primăria Rădăuţi şi Casa de Cultură.

Şi-au anunţat participarea 17 ansambluri folclorice din ţară şi din străinătate (Londra, Ucraina, Republica Moldova, Turcis, Polonia şi Ucraina).

Grupurile participante vor sosi la Casa de Cultură joi, la ora 14.00, cand va avea loc primirea lor oficială.

Vineri, 6 iulie, începand cu ora 10.00, conducătorii grupurilor se vor întalni, în sala mare a Bibliotecii Municipale “Tudor Flondor” cu oficialităţile oraşului.

În seara aceleiaşi zile, la ora 17.00, este programată parada cântecului, a dansului şi portului popular, pe traseul Casa de Cultură – Centru, unde fiecare ansamblu va susţine câte un spectacol de 5 minute, după care se vor deplasa către scena amplasată în parcarea centrală.

La ora 18.00, va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Folclor, ediţia 2018, urmată de spectacol folcloric cu toate formaţiile participante.

Spectacol folcloric va fi şi în seara zilei de sambătă, 7 iulie, începand cu ora 17.00.

O nouă paradă a cântecului, portului şi dansului popular va fi admirată de cei prezenţi şi duminică, 8 iulie, de la ora 12.00, de data aceasta pe traseul: strada Ştefan cel Mare – centru – scenă, iar la ora 13.00 va fi ceremonia de închidere a Festivalului.

Vor susţine recitaluri artştii Dana şi Alexandra Dăncilă, Ionela Popescu-Şerban, Maria Iliuţ şi Grigore Gherman.

Radio VIVA FM este partener media al evenimentului.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments