full screen background image

Muzeul Bucovinei ar putea fi declarat instituție de importanță națională

Muzeul Bucovinei din Suceava ar putea fi declarat instituție de importanță națională, după ce Ministerul Culturii a supus dezbaterii publice proiectul de hotărâre privind acordarea acestei titulaturi.

Proiectul vine ca urmare a solicitării Consiliului Județean Suceava şi are ca argument faptul că în patrimoniul muzeului se află colecţii unicat la nivel naţional, cum sunt cetatea de Scaun a Sucevei, monument istoric reprezentativ și unicat pentru istoria noastră, precum și colecții unice în cadrul Muzeului de Științele Naturii, colecția de Scolytide și colecția de Malofage ”Ștefan Negru”.

Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor a avizat favorabil solicitarea Consiliului Județean Suceava.

Propunerile și observațiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, B-dul Unirii nr. 22, sector 3, București, pe fax, la nr. 021/222.85.43 sau la adresa de e-mail legislativ@cultura.ro, până la data 13 iulie 2018.

Muzeul Bucovinei a fost, până în anul 2003, muzeu național în subordinea Ministerului Culturii, când instituția a trecut sub autoritatea Consiliului Județean Suceava.

Muzeul are ca obiect de activitate: cercetarea, achiziţionarea, tezaurizarea, conservarea, restaurarea şi valorificarea patrimoniului cultural naţional şi universal, legat de om şi mediul său, de istorie, artă, etnografie, ştiinţele naturii, planetariu-astronomie, cu rolul social de cunoaştere, educaţie şi petrecere a timpului liber.

comments

comments