full screen background image

Premierul a convocat o şedinţă operativă pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii

Premierul Viorica Dăncilă a convocat marţi, la ora 10,00, mai mulţi membri ai Cabinetului, pentru a participa la o şedinţă operativă de evaluare a pagubelor produse de inundaţii şi a măsurilor rapide de intervenţie.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, remis AGERPRES, la şedinţă vor participa: ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Muncii, Lia-Olguţa Vasilescu, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran.

Luni, şefa Guvernului a mers în mai multe zone afectate de inundaţii din judeţele Buzău, Bacău, Covasna şi Braşov, pentru a evalua pagubele şi a identifica cele mai rapide soluţii de sprijinire a oamenilor şi comunităţilor afectate.

În timpul vizitei din judeţul Buzău, premierul a anunţat că, în şedinţa de Guvern de joi, ar putea fi acordate ajutoare pentru localităţile care au fost afectate de inundaţii.

“Facem o misiune de evaluare, vrem să vedem ce s-a întâmplat, vrem să vedem de ce au nevoie autorităţile locale, vrem să vedem situaţia existentă în teren, vrem să grăbim evaluarea, astfel încât oamenii care au fost loviţi de aceste fenomene să poată să aibă un ajutor imediat. (…) Noi sperăm ca să avem până joi toate evaluările din toate judeţele, din toate localităţile care au fost afectate, iar în şedinţa de Guvern de joi să aprobăm deja ajutorul pe care oamenii îl aşteaptă de la noi”, a declarat Dăncilă.

comments

comments