full screen background image

Incendiu de proporţii în Capu Codrului. O maşină de pompieri s-a răsturnat, după ce s-a surpat drumul (foto)

Militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului și ai Detașamentelor de Pompieri Câmpulung Moldovenesc și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Cornu Luncii și Păltinoasa, au intervenit, luni, cu 6 autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperișul casei și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la întreaga locuință, la o bucătărie de vară (anexă de locuit) și la proprietatea învecinată.

Incendiul a fost anunţat la ora 3:30 şi lichidat la ora 10:20.

Au ars un atelier de tâmplărie pe 30 mp, un depozit de furaje pe 30 mp, un adăpost de animale pe 50 mp, două magazii corp comun pe 50 mp, acoperișul, podul și mansarda locuinței pe aproximativ 110 mp și circa 10 tone de furaje. S-au degradat tavanul, pereții, tâmplăria și instalațiile casei, mobilier, electrocasnice, materiale textile și altele.

În incendiu au pierit 3 bovine și 30 de păsări de curte.

Flăcările au izbucnit din atelierul de tâmplărie, iar cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat o parte a casei de locuit, bucătăria de vară (anexa de locuit) și gospodăria învecinată, precum și două bovine, un cal, o oaie și 10 păsări de curte.

În jurul orei 6:00, o autospecială a subunității din Gura Humorului, care transporta apă pentru mașinile de intervenție aflate la locul incendiului, în timp ce rula pe o uliță a satului, din piatră și pământ și cu o lățime de trei metri, structura drumului a cedat și s-a surpat, din cauza deteriorării în urma ploilor abundente din ultima perioadă. Acest lucru a determinat ca autospeciala să intre în balans și să se răstoarne pe o parte, în afara carosabilului.

Din fericire, cei doi pompieri militari care se aflau în mașină nu au fost răniți. De asemenea, autospeciala a suferit avarii minore. Intervenția nu a fost afectată de acest incident, incendiul la acea oră fiind localizat, iar la fața locului erau prezente încă 5 autospeciale care au asigurat continuitate pentru furnizarea apei și lichidarea ultimelor focare.

comments

comments