full screen background image

12 focuri de armă trase la Straja, pentru oprirea unei maşini în care s-au găsit 17.500 de pachete cu țigări

La nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat, luni, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 01.30, polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Vicovu de Sus au identificat în trafic, pe raza localităţii Straja, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare în vederea opririi pentru control a mașinii, însă șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Lucrătorii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, dar conducătorul autoturismului nu s-a supus acestora, fapt pentru care au folosit armamentul din dotare, fiind trase 12 focuri de avertisment în plan vertical şi spre pneurile autoturismului, conform prevederilor legale în vigoare.

Pe timpul urmăririi, în încercarea de a scăpa, şoferul a acoşat autospeciala Poliţiei de Frontieră, după care a abandonat autoturismul reușind să fugă profitând de vegetația din zonă și întuneric.

Din primele verificări, în mașină au fost observate mai multe colete cu țigări, motiv pentru care a fost dusă la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 17.500 de pachete cu țigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Țigările, în valoare de 205.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, în valoare de 6.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

comments

comments